Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Domowe rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cukier rozpuść w wodzie, gotuj kilkanaście minut, ostudź. Przelej do miski i połącz z mlekiem w proszku, wiórkami (odłożyć nieco do

Domowe rafaello

Składniki:

Domowe rafaello

 

  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • 250 g mleka w proszku
  • 250 g wiórków kokosowych
  • 250 g miękkiego masła
  • migdały

 

Sposób przygotowania:

Domowe rafaello
Cukier rozpuść w wodzie, gotuj kilkanaście minut, ostudź. Przelej do miski i połącz z mlekiem w proszku, wiórkami kokosowymi (odłożyć nieco do obtaczania) i miękkim masłem. Połączyć składniki w jednolitą masę, formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego, do każdej kulki włożyć migdał i obtoczyć w pozostałych wiórkach kokosowych.