Sposób przygotowania:
Domowe spaghetti w wersji z cukinią
W pierwszej kolejności przygotowujemy sos. Mięso należy zmielić w maszynce do mięsa (jeśli ktoś woli można użyć wołowiny). Na patelni rozgrzewam nieco oleju i przekładam mięso razem z przeciśniętym czosnkiem. Po 3 minutach dodaje nieco soli i pieprzu i dalej smażę na wolnym ogniu aż do miękkości. W tym samym czasie na osobnej patelni smażę na oleju pokrojone w kostkę cebule, gdy się nieco zeszklą to dodaję obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę cukinię (ja użyłam mrożoną) - składniki te doprawiam mieszanką suszonych pomidorów i bazyli, a następnie dodaje świeże pomidory które wcześniej sparzam, obieram ze skórki i kroję w mniejsze cząstki. Warzywa przesmażam jeszcze trochę, a następnie dodaje do nich obsmażone wcześniej mięso, dodaje ok. 50-70ml wody, koncentrat pomidorowy, bazylię + inne przyprawy do smaku i całość jeszcze chwilę duszę do czasu aż woda odparuje, a sos zrobi się gęsty i wyrazisty w smaku. Makaron Mamma Mia! gotuje zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, wyjmuję gorący na talerze i obficie polewam przygotowanym sosem. Całośc posypuję startym serem żółtym i dodaje nieco świeżej bazylii. Podajemy zaraz po przygotowaniu i zajadamy na gorąco.