Sposób przygotowania:
Domowej roboty marynata
Przygotowanie:
1 kg papryki oraz pomidorów umyć,pokroić na średniej wielkości kawałki i sparzyć wrzącą wodą.Odcedzić,lekko ostudzić.Wykładać do dużej pojemności słoików.Wlać szklankę octu,następnie 2 szklanki wody wymieszane z miodem.Wsypać przyprawy np.goździki,pieprz,ziele angielskie.Słoiki zakręcić i mocno potrząsnąć.Całość pasteryzować 20 minut.
1 kg papryki oraz pomidorów umyć,pokroić na średniej wielkości kawałki i sparzyć wrzącą wodą.Odcedzić,lekko ostudzić.Wykładać do dużej pojemności słoików.Wlać szklankę octu,następnie 2 szklanki wody wymieszane z miodem.Wsypać przyprawy np.goździki,pieprz,ziele angielskie.Słoiki zakręcić i mocno potrząsnąć.Całość pasteryzować 20 minut.