Sposób przygotowania:
Domowy boczuś:).
Na początek kupiony boczek w sklepie robimy w nim takie małe otworki na cebulkę i czosnek po obu stronach. Następnie obieramy czosnek i cebulkę i kroimy cebule na pół i w grubsze plastry. Potem wkładamy w otwory jak naj głębiej. Poźniej nacieramy obydwie strony przyprawami można jeszcze innymi prucz tych które podałem. Wlewamy do brytfanny olej wkładamy boczek i smażymy. Na większym ogniu po 20 min obracamy na druga stronę i znów 20 min potem znów obydwie strony każda po 10 min. Oczywiście cały czas pilnujemy!!!:) Podlewamy potem przegotowaną woda ok pół litra.I się gotuje gdy wg was będzie gotowy to zdjąć z ognia wyciągnąć na talerz i niech stygnie:) Smacznego!:):)
Babciagramolka
Ile oleju wlać do brytfanny ?I dla czego uporczywie karzesz robić swoje potrawy w brytfankach kiedy one raczej służą do pieczenia a nie robienia sosu na palniku .
Tu też piszesz o gotowaniu na większym ogniu czyli nie w piekarniku .
Co to znaczy jak wg was będzie gotowy to zdjąć z ognia ? A jeśli ja nie wiem kiedy jest gotowy ? I co to znaczy 1 surowy boczek ? Taki długi z całego świniaka ? Nie podałeś żadnych proporcji - do kitu z takim przepisem.