Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Domowy boczuś:).

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek kupiony boczek w sklepie robimy w nim takie małe otworki na cebulkę i czosnek po obu stronach. Następnie obieramy czosnek i cebu

Domowy boczuś:).

Składniki:

Domowy boczuś:).

 

Sposób przygotowania:

Domowy boczuś:).
Na początek kupiony boczek w sklepie robimy w nim takie małe otworki na cebulkę i czosnek po obu stronach. Następnie obieramy czosnek i cebulkę i kroimy cebule na pół i w grubsze plastry. Potem wkładamy w otwory jak naj głębiej. Poźniej nacieramy obydwie strony przyprawami można jeszcze innymi prucz tych które podałem. Wlewamy do brytfanny olej wkładamy boczek i smażymy. Na większym ogniu po 20 min obracamy na druga stronę i znów 20 min potem znów obydwie strony każda po 10 min. Oczywiście cały czas pilnujemy!!!:) Podlewamy potem przegotowaną woda ok pół litra.I się gotuje gdy wg was będzie gotowy to zdjąć z ognia wyciągnąć na talerz i niech stygnie:) Smacznego!:):)

Tagi:

gyros