Sposób przygotowania:
Burgery z camemberta
Bułki: 1. Do miski dodajemy wszystkie składniki na bułki.
2. Mieszamy delikatnie łyżką
3. Ciasto wykładamy na strolnicę i wyrabiamy aż ciasto będzie jędrne i ładnie będzie odchodziło od ręki
4. Wyrobione ciasto wkłądamy do miski. Przykrywamy ściereczką i dostawiamy na godzinę w ciepłe miejsce 5. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych kawałków. Z każdej części formujemy kulki. ( ja osobiście zbieram ciasto jak w sakiewkę, delikatnie toczę na blacie i układam na blaszce zlepieniem do dołu). Bułki kładziemy na blaszkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 min
6. Bułki delikatnie spłaszczamy dłonią, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem
7. Bułki pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut
Kotlet z sera: 1. Jajka rozbełtujemy, płatki kukurydziane rozdrabniamy w dłoniach bądź za pomocą tłuczka
2. Na patelni rozgrzewamy większą ilość oleju
3. Ser obtaczamy w jajku oraz płatkach.
4. Smażymy Na złoty kolor z oby dwóch stron.
Dodatki: 1. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry. Plastry smażymy z oby dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju aż plastry nabiorą delikatnie brązowego kolorku
2. Pomidora kroimy w plastry
Burgery: 1. Bułki przekrawamy wzdłuż na pół, obie połówki polewamy sosem na bazie octu balsamicznego. Układamy plasterki cebuli, kotlet z sera, cebulę, pomidora i całośc polewamy sosem na bazie octu balsamicznego. całość przykrywamy połówką bułki.
2. Burgery podgrzewamy w piekarniku przez 10 min w 150 stopniach
2. Mieszamy delikatnie łyżką
3. Ciasto wykładamy na strolnicę i wyrabiamy aż ciasto będzie jędrne i ładnie będzie odchodziło od ręki
4. Wyrobione ciasto wkłądamy do miski. Przykrywamy ściereczką i dostawiamy na godzinę w ciepłe miejsce 5. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych kawałków. Z każdej części formujemy kulki. ( ja osobiście zbieram ciasto jak w sakiewkę, delikatnie toczę na blacie i układam na blaszce zlepieniem do dołu). Bułki kładziemy na blaszkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 min
6. Bułki delikatnie spłaszczamy dłonią, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem
7. Bułki pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut
Kotlet z sera: 1. Jajka rozbełtujemy, płatki kukurydziane rozdrabniamy w dłoniach bądź za pomocą tłuczka
2. Na patelni rozgrzewamy większą ilość oleju
3. Ser obtaczamy w jajku oraz płatkach.
4. Smażymy Na złoty kolor z oby dwóch stron.
Dodatki: 1. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry. Plastry smażymy z oby dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju aż plastry nabiorą delikatnie brązowego kolorku
2. Pomidora kroimy w plastry
Burgery: 1. Bułki przekrawamy wzdłuż na pół, obie połówki polewamy sosem na bazie octu balsamicznego. Układamy plasterki cebuli, kotlet z sera, cebulę, pomidora i całośc polewamy sosem na bazie octu balsamicznego. całość przykrywamy połówką bułki.
2. Burgery podgrzewamy w piekarniku przez 10 min w 150 stopniach
Wyrośnięte ciasto
Uformowane bułki hamburgerowe