kasia30574

kasia30574

Kucharz
[Przepisów: 4]

Domowy jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jabłka zetrzeć na tartce warzywnej, odcedzić wodę z jabłek przez ściereczkę dodać cynamon i kasze mannę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Domowy jabłecznik

Składniki:

Domowy jabłecznik

 

Sposób przygotowania:

Domowy jabłecznik
Ciasto mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy masło, cukier puder, żółtka,proszek do pieczenia,kwaśną śmietanę i szczyptę soli. Całą masę wygniatamy tak aby była jednolita i wkładamy do lodówki na ok 20 minut. Później wałkujemy ciasto i rozkładamy równomiernie na całą blachę. Jabłka trzemy na tartce w osobnym naczyniu,póżniej odcedzamy je przez ściereczkę ,dodajemy do nich cynamon i kaszę mannę .Po rozłożeniu ciasta dodajemy wcześniej przygotowane jabłka . Całość pieczemy przez 35-45 min w temperaturze 180 C.