Sposób przygotowania:
Domowy kebab w tortilli
Na początku przygotowujemy sosy. Do 2 miseczek wkładamy po 3 łyzki jogurtu greckiego, ponadto do jednej dodajemy 2 łyzki ketchupu, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę, a do drugiego 3 rozgniecione zabki czosnku, sól oraz pieprz - oba sosy mieszamy i odstawiamy na 1-2h aby przeszły smakiem.
następnie przygotowujemy domową tortillę, podawałam już kiedyś przepis, dlatego można z niego skorzystać: https://gotujmy.pl/moja-domowa-tortilla,przepisy,142865.html
Na 4 talerzach układamy po 1 tortilli, kapustę pekińską drobno szatkujemy i równomiernie ją układamy na naszym otrębowym naleśniku, pomidora obieramy, kroimy w kostkę i układamy na pekince, podobnie robimy z porem, który wcześniej kroimy w talarki.
Mieso kroimy w drobną kostkę, smazymy go na oleju z dodatkiem 2 łyżeczek przyprawy do gyrosa - układamy go na mięsie. polewamy sosami
Zwijamy tortille w taki sposób jak na zdjęciu, podkładając folię aluminiową, dzięki której tortilla sie nie rozpadnie.
następnie przygotowujemy domową tortillę, podawałam już kiedyś przepis, dlatego można z niego skorzystać: https://gotujmy.pl/moja-domowa-tortilla,przepisy,142865.html
Na 4 talerzach układamy po 1 tortilli, kapustę pekińską drobno szatkujemy i równomiernie ją układamy na naszym otrębowym naleśniku, pomidora obieramy, kroimy w kostkę i układamy na pekince, podobnie robimy z porem, który wcześniej kroimy w talarki.
Mieso kroimy w drobną kostkę, smazymy go na oleju z dodatkiem 2 łyżeczek przyprawy do gyrosa - układamy go na mięsie. polewamy sosami
Zwijamy tortille w taki sposób jak na zdjęciu, podkładając folię aluminiową, dzięki której tortilla sie nie rozpadnie.