Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Domowy keczup łagodny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny lekko słodki keczup domowej roboty

Domowy keczup łagodny

Składniki:

Domowy keczup łagodny

 

Sposób przygotowania:

Domowy keczup łagodny
Pomidory sparzyć, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Włożyć do rondla, gotować na średnim ogniu aż się rozpadną. Dodać drobno posiekaną cebulę i chili. Gotować ok 20minut. Przetrzeć przez sito. Ocet zagotować z cynamonem, dodać do pomidorów, dodać sól, odparować. Dodać miód, gotować aż zgęstnieje. Gorące przelać do wyparzonych słoików, wytrzeć brzegi i mocno zakręcić. Pasteryzować na mokro około 15 minut. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. Po ostygnięciu wynieść do piwnicy.