Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Domowy keks Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowy keks jest najpyszniejszy !

Domowy keks Eweliny

Składniki:

Domowy keks Eweliny

 

  • 4 szkl mąki
  • 30 dag margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 jajek
  • 1,5 szkl cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • bakalie - jakie lubimy

Sposób przygotowania:

Domowy keks Eweliny
Margarynęucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym stopniowo dodając po jednym jajku. Następnie mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Mieszamy. Bakalie jak jest potrzeba należy pokroić obtoczyć w mące i dodać do masy. Wszystko dobrze wymieszać . Następnie masę wylewamy do keksówki i pieczemy około 1,5 godziny. Smacznego !