Gruszka724

Gruszka724

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Domowy ketchap pikantny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Coś dla miłośników piekła w ustach

Domowy ketchap pikantny

Składniki:

Domowy ketchap pikantny

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy ketchap pikantny
Pomidory umyć i pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. wszystko włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i rozgotować po przykryciem. Ocet winny zagotować z cynamonem, gozdzikami, skórką cytrynową, gałką i listkiem laurowym, zielem angielskim i czarnym pieprzem. Odstawić pod przykryciem do naciągnięcia. Rozgotowane warzywa przetrzeć przez sito. Dodaj przecedzony wywar octowy, cukier, sól i pieprz kajeński do smaku. Wymieszaj i duś na małym ogniu aż sos nabierze gęstości. Przełóż do słoików.