Kamila280

Kamila280

Kucharz
[Przepisów: 3]

Domowy ketchup

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny ketchup, który nie dominuje smaku potrawy, a pysznie się z nią komponuje

Domowy ketchup

Składniki:

Domowy ketchup

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy ketchup
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki pokroić na ćwiartki, wrzucić do garnka odpornego na przypalanie wlać 0,5 szkl wody i gotować do momentu aż się porządnie rozgotują. Cebulę obrać dość drobno pokroić wsadzić do osobnego garnka podlać 1 szkl wody i gotować do momentu rozgotowania. Ostudzić i pomidory i cebule. Po wystudzeniu pomidory przetrzeć przez sitko. Cebulę zmiksować porządnie i również przetrzeć przez sitko. Połączyć cebulę z pomidorami i gotować na wolnym ogniu dość często mieszając po chwili zagotować ocet z goździkami chwilkę niech sobie razem posiedzą a następnie odcedzić ocet i wlać go do ketchupu bez goździków. Dodać resztę składników i gotować do momentu uzyskania konsystencji ketchupu doprawiać jeszcze do smaku . Rozlać do małych słoiczków i zapasteryzować