Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Domowy kopiec kreta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

oto moja wersja kopca kreta

Domowy kopiec kreta

Składniki:

Domowy kopiec kreta

 

  • 1 murzynek(przepis na ciasto jeden z moich pierwszych przepisów)
  • 2-3 dojrzałe banany
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady(zetrzeć na wiórki)
  • 500 ml śmietany kremówki lub gotowa śnieżka(2 sztuki) do ubicia
  • 1 szkl. cukru pudru

Sposób przygotowania:

Domowy kopiec kreta
Ciasto położyć na paterze i delikatnie wyjąć środek nie uszkadzając boków i dna ciasta. Obrane i przepołowione wzdłuż banany ułożyć na dnie ciasta. Ubić śmietanę jeżeli decydujemy się na śnieżkę wtedy ubijamy ją według przepisu i nie stosujemy cukru pudru. Do ubitej śmietany dodajemy startą czekoladę i mieszamy, wszystko kładziemy na banany i formujemy kopiec, na wierzch sypiemy okruchy z ciasta wyjętego z środka. Włożyć na 30 minut do lodówki i gotowe.