Sposób przygotowania:
Domowy kurczak w galaretce z marchewką i groszkiemMięso:
Mięso z kurczaka pozbawione kości należy pokroić w kostkę, a następnie porządnie wymieszać z przyprawami, marchewką z groszkiem, żelatyną oraz wodą.
Butelki:
Butelki należy uciąć na 3/4 ich wysokości,
Napełnianie farszem:
W butelki włożyć woreczki, które należy wypełnić farszem - zostawiając 10 centymetrów od końca (to będzie miejsce na galaretkę).
Następnie woreczki zawiązać w taki sposób, aby w butelce pozostało miejsce, gdyż w trakcie gotowania plastik może się skurczyć.
(Zamiast butelek mięso można gotować w słoikach.)
Gotowanie:
Kurczaka należy gotować przez 1 godzinę na niewielkim ogniu.
Studzenie:
Ugotowane mięso należy wyjąć z garnka, ostudzić i włożyć do lodówki, aby galaretka zastygła.
Po tym czasie butelki przeciąć i wyjąć zastygniętą wędlinę.
bajtek
Wygląda super i zapewne też i tak smakuje........
gusia1000
halina
Di bloguje
bajtek napisał(a):
Habibi & Cats