Sposób przygotowania:
Domowy makaron z warzywami z sosem
Migdały sparzyć, obrać, pokroić. Serek wyłożyć do miseczki, dodać migdały, przyprawić do smaku solą, dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 min Warzywa oczyścić, umyć. Marchewki pokroić w talarki, ogórek i cukinię w cienkie słupki. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, odcedzić. Masło rozgrzać w rondlu, dodać warzywa, czosnek i sól, smażyć mieszając przez ok. 5 min. Dodać makaron, chwilę dusić razem z jarzynami. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać natką. Na wierzch makaronu nałożyć łyżkę serowo-migdałowego sosu. Resztę sosu podać w sosjerce, aby zbyt szybko się nie ogrzał.