Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Domowy pasztet pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

domowy po prostu nie ma to jak sobie robiony

Domowy pasztet pieczony

Składniki:

Domowy pasztet pieczony

 

  • 1 kg łopatki bez kości
  • 1 podgardle
  • 50 dag wątroby
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • sproszkowana papryka
  • 3 jaja

Sposób przygotowania:

Domowy pasztet pieczony
Mięsa kroimy w kostkę i smażymy. Następnie mielimy maszynką do mielenia mięsa. Wkładamy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Wkłądamy do blaszki. Na wierzch kładziemy dwa kawałki boczku ale nie koniecznie. Pieczemy około godziny aż bęcie cimno złoty na górze. Wyjąć z blaszki i ostudzić.

Tagi:

beza bezy