Alicjaa

Alicjaa

Kucharz
[Przepisów: 5]

Domowy pischinger

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z podanej ilości składników można przełożyć 2 paczki okrągłych wafli.

Domowy pischinger Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowy pischinger

 

  • kostka margaryny
  • szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 8 łyżek wody
  • szklanka mleka w proszku
  • wafle

Sposób przygotowania:

Domowy pischinger
Margarynę, cukier, kakao oraz wodę mieszamy, a następnie zagotowujemy. Tak przygotowaną masę przestudzamy, ponownie mieszamy. Stopniowo dodajemy szklankę mleka w proszku, łączymy wszystko w całość (jeśli masa jest zbyt rzadka, możemy dosypać więcej mleka w proszku). Ostatnią czynnością jest przełożenie wafli oraz pokrojenie wafli na np. trójkąty.
Domowy pischinger
Przygotowujemy masę, gdzy będzie schłodzona na jej powierzchni może wypłynąć margaryna.
Domowy pischinger
Do schłodzonej masy wsypujemy mleko w proszku.
Domowy pischinger
Przygotowaną masą przekładamy wafle.