Sposób przygotowania:
Domowy schab dojrzewający
Mięso umyć, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Na talerzyk wsypać odmierzoną ilość cukru. Mięso dokładnie w nim "wytarzać" (można też wetrzeć). Ułożyć w pojemniku. Odlewać wydzielający się płyn.
Po 2 dniach taką samą czynność wykonać z solą. Ponownie odstawić na 2 doby do lodówki.
Wyjąć, umyć, osuszyć i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem roztartym z pozostałymi przyprawami. Włożyć do rajstopy (ja użyłam podkolanówki, chyba jest lepsza), zawiązać i powiesić na 6 dni w przewiewnym miejscu.
Po 2 dniach taką samą czynność wykonać z solą. Ponownie odstawić na 2 doby do lodówki.
Wyjąć, umyć, osuszyć i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem roztartym z pozostałymi przyprawami. Włożyć do rajstopy (ja użyłam podkolanówki, chyba jest lepsza), zawiązać i powiesić na 6 dni w przewiewnym miejscu.