nikolaxxxx

nikolaxxxx

Kucharz
[Przepisów: 19]

Schab duszony dojrzewający

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczna domowa wędlina

Schab duszony dojrzewający

Składniki:

Schab duszony dojrzewający

 

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony dojrzewający
Schab dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ziele angielskie i liść laurowy rozgnieść w moździerzu. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie przyprawy wymieszać dobrze ze sobą. Tak powstałą mieszanką natrzeć dobrze schab ze wszystkich stron. Mięso włożyć do miski i odstawić do lodówki na 5 dni. Każdego dnia odlewać powstające soki. Po tym czasie schab włożyć do pończochy i powiesić w suchym, przewiewnym miejscu na minimum 7 do 30 dni. Kroić w bardzo cienkie plasterki.