Sposób przygotowania:
Domowy schab pieczonySolanka
Mięso oczyść, delikatnie osusz i ponakłuwaj drewnianym patyczkiem. W dużej, najlepiej szklanej misce wymieszaj wodę z solą, a następnie zanurz w niej całe mięso. Całość przykryj folią i wstaw do lodówki na ok 3 godz.
Marynata
W osobnej misce wymieszaj składniki marynaty (czosnek przepuść przez praskę) wymoczone mięso wyciągnij z wody, przełóż do marynaty i dokładnie natrzyj nią mięso. Następnie odstaw do lodówki na kolejne 2 godz.
Przed włożeniem mięsa do piekarnika, podsmaż je na mocno rozgrzanej patelni, z każdej strony przez ok 1 min. następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 180 C przez ok. 1,5 godz. co jakiś czas przewracając na drugą stronę.
Po upieczeni przykryj mięso folią i odstaw do wystygnięcia.
misia5
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2