Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Schab z suszoną śliwką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne,soczyste mięsko nadające się na przywitanie gości a także na codzienny domowy obiadek.

Schab z suszoną śliwką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab z suszoną śliwką

 

Sposób przygotowania:

Schab z suszoną śliwką
Schab myjemy. Długim, ostrym czubatym nożem zakłuwamy schab w kilku miejscach na wylot i przekręcamy go wokół własnej osi by utworzyć dziurę. Wkładamy śliwki w utworzone dziury by wypełniły całą utworzoną dla nich przestrzeń. Wszystkie sypkie składniki na marynatę wsypujemy do miseczki i dolewamy olej lub oliwę. Dokładnie mieszamy. Można dodać więcej przypraw lub odjąć jeśli ktoś nie lubi. Schab dokładnie nacieramy marynatą i wklepujemy ją. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy ok ok 40 min w temp 220 stopni.
Schab z suszoną śliwką
Etap 1