Sposób przygotowania:
Schab pieczony mocno czosnkowy
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostrym długim nożem robimy w nim dziurki i wkładamy obrane i pokrojone ząbki czosnku. Do możdzierza dodajemy gożdziki,gorczycę,sól morską grubo mieloną,paprykę słodką w proszku,suszone płatki chili,majeranek suszony,kulki jałowca,rozmaryn suszony,kulki pieprzu czarnego i kolendrę mieloną . Wszystko rozcieramy w jak najdrobniej.Dodajemy olej i mieszamy. Powstałą papką nacieramy szynkę z wszystkich stron i odkładamy do lodówki na noc. Po tym czasie przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia,przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C tyle czasu ile ważył schab (u mnie to było 70 minut) Po upływie tego czasu odkrywamy i jeszcze zapiekamy żeby mięso sie dobrze zarumieniło. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy schab żeby ostygł i gotowe... Smacznego :-)
gusia1000