Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Domowy serek topiony:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Biały ser najlepiej taki ktory zbliza sie do konca ważnosci bo swieższy bedzie sie dłuzej fermentował odsaczamy przez przescieradło.

Domowy serek topiony:)

Składniki:

Domowy serek topiony:)

 

  • 1 kg białego sera
  • 1 opakowanie sody
  • 1 kostka prawdziwego masła moze byc takze margaryna
  • 2 żółtka
  • sol
  • piperz
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Domowy serek topiony:)
Biały ser najlepiej taki który zbliza się do końca ważnosci bo swieższy będzie dłuzej fermentował odsaczamy przez prześcieradło. Potem wrzucamy do miski. Zasypujemy sodą i mieszamy ser. Zostawiamy go na 1 dzień. W ciepłym miejscu. Nastepnego dnia przekładamy do metalowej miski stawiamy na garnek gdzie jest wrząca woda. Mieszamy dodajemy masło i 2 żółtka mieszamy do uzyskania konsystencji lejącego sera. Dodajemy przyprawy do smaku. Odstawiamy do ostyniecia po ostygnieciu wkładamy ser do lodówki na 30 min i gotowe:) Smacznego!:)

Tagi:

sery ser