Sposób przygotowania:
Domowy sernik
Do miski przekładamy ser twarogowy i wsypujemy cukier i cukier waniliowy.
Następnie dodajemy wybite jajka oraz dodajemy przesianą mąkę i proszek budyniowy. Mieszamy do połączenia się składników.
Blaszkę smarujemy masłem i wsypujemy mąką oraz rozgrzewamy piekarnik.
Do blaszki przekładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 40 minut pod przykryciem.
Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Następnie dodajemy wybite jajka oraz dodajemy przesianą mąkę i proszek budyniowy. Mieszamy do połączenia się składników.
Blaszkę smarujemy masłem i wsypujemy mąką oraz rozgrzewamy piekarnik.
Do blaszki przekładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 40 minut pod przykryciem.
Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem.