Sposób przygotowania:
Boczek z pieczarkami
Mięso myjemy i osuszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy nim mięso a następnie dość obficie oprószamy pieprzem i solą.
Przekładamy mięso do naczynia, zakrywamy i odstawiamy do lodówki na ok 3 godz (można na dłużej). Pieczarki obieramy, kroimy i wrzucamy na patelnię żeby odparować. Oprószamy solą, dodajemy troszkę masła i podsmażamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokrojoną cebulę, bułkę tartą i doprawiamy do smaku.
Przygotowany farsz rozkładamy na boczku i kładziemy pokrojone na ćwiartki ogórki. Zwijamy ciasno i zawinięciem do dołu kładziemy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy ok 80 min w 190 stopniach polewając wytwarzającym się sosem.
Przekładamy mięso do naczynia, zakrywamy i odstawiamy do lodówki na ok 3 godz (można na dłużej). Pieczarki obieramy, kroimy i wrzucamy na patelnię żeby odparować. Oprószamy solą, dodajemy troszkę masła i podsmażamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokrojoną cebulę, bułkę tartą i doprawiamy do smaku.
Przygotowany farsz rozkładamy na boczku i kładziemy pokrojone na ćwiartki ogórki. Zwijamy ciasno i zawinięciem do dołu kładziemy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy ok 80 min w 190 stopniach polewając wytwarzającym się sosem.