anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Smalec do chleba bacy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chleb ze smalcem jest podawany w wielu restauracjach jako przekąska do piwa. Polecam zrobić go w domu.

Smalec do chleba bacy

Składniki:

Smalec do chleba bacy

 

Sposób przygotowania:

Smalec do chleba bacy
Smalec najlepiej domowy włożyć do wysokiego garnka, roztopić. Boczek i cebulkę bardzo drobno pokroić dodać do smalcu, gotować na malutkim ogniu około 1 godziny, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawić solą i pieprzem, gotować jeszcze około pół godziny. Odstawić jak smalec będzie się ochładzał to czasem zamieszać.

Tagi:

chleb pieczywo