Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Dorsz duszony z porem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis na dorsza z porem. Pory oczyścić, pokroić w cienkie krążki. Połowę masła stopić, wrzucić pory ...

Dorsz duszony z porem

Składniki:

Dorsz duszony z porem

 

Sposób przygotowania:

Dorsz duszony z porem
Pory oczyścić, pokroić w cienkie krążki. Połowę masła stopić, wrzucić pory, smażyć 5 min. Podlać winem, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać, dusić 5 minut Dorsza opłukać, skropić sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na porach. Na rybie położyć wiórki z reszty masła. Pozostałą cytrynę pokroić w cienkie plastry, ułożyć na wierzchu dania. Przykryć, dusić na małym ogniu 15 minut.

Tagi:

dorsz