julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Dorsz i panga w mące i bułce tartej

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smażone rybki idealne na rodzinny obiadek. Polecam :)

Dorsz i panga w mące i bułce tartej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dorsz i panga w mące i bułce tartej

 

  • 2 płaty mrożonej ryby Dorsz
  • 2 płaty mrożonej ryby Panga
  • talerz mąki
  • sól
  • pieprz
  • + olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dorsz i panga w mące i bułce tartej
Mrożonego dorsza i mrożoną pangę dzień wcześniej przed robieniem - smażeniem wkładamy do miski i odmrażamy przez noc. Następnego dnia rybki odmrożone myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia. Wyschnięte rybki solimy i pieprzymy i odstawiamy przyprawione na 2 minutki. Po 2 minutach ryby obtaczamy w mące. Patelnię wyciągamy, nalewamy olej i smażymy rybki z obu stron. Smacznego :)
Dorsz i panga w mące i bułce tartej
Wysuszone rybki - dorsz i panga posypujemy solą i pieprzem.