mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Dorsz na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra i zdrowa ryba .

Dorsz na parze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz na parze

 

  • 2- 3 sztuki dorsza mrożonego lub świeżego
  • przyprawa do ryb
  • woda
  • sól
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Dorsz na parze
Dorsza myjemy i oczyszczamy i osuszamy , można pokroić na 2 połówki , prószymy solą i nacieramy przyprawą do ryby , odstawiamy na 20 -30 minut . Na garnku parowym kładziemy rybę , skrapiamy sokiem z cytryny lub kładziemy plasterki cytryny i parujemy około 15 minut , polecam do takiego dania sos koperkowo - ziołowy , podawać z ziemniakami .
Dorsz na parze
dorsz tuż po parowaniu , przyprawiony i solony .
Dorsz na parze
pyszna rozkosz dla oka , z sosem . Polecam pycha !