Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Dorsz w brokułach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masę brokułową możemy dodatkowo doprawić kilkoma kroplami sosu tabasco.

Dorsz w brokułach

Składniki:

Dorsz w brokułach

 

  • 4 filety z dorsza,
  • 1\2 dużej główki brokułu,
  • 1 mała czerwona papryka,
  • 10dag.sera rokpol,
  • 1 łyżeczka oliwy,
  • 1 żółtko,
  • 1 łyżka śmietany,
  • 1 łyżka tartej bułki,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Dorsz w brokułach
Brokuł podzielić na różyczki,obgotować 3min.w osolonym wrzątku,osączyć,a następnie drobno pokroić.Paprykę pokroić w kostkę,poddusić na oliwie,ostudzić i dodać do brokułu.Rokpol zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać do warzyw razem z żółtkiem,śmietaną i bułką tartą.Doprawić oregano,solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Filety natrzeć pieprzem,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,przykryć masą brokułową i piec ok.25min.w 200"C.Podawać z piure ziemniaczanym.