Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i delikatna rybka, która wymaga dosłownie chwili przygotowania. Polecam na błyskawiczny obiad.

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym

Składniki:

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym

ETAP 1:

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym
Każdą porcję ryby oprószamy solą i pieprzem cytrynowym

Większe polędwiczki możemy pokroić na połówki. Każdą porcję ryby oprószamy solą i pieprzem cytrynowym.

ETAP 2:

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym
Przygotowujemy sos śmietanowy z posiekanym koperkiem

Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Koperek łączymy ze śmietaną, sos doprawiamy solą i pieprzem, Mieszamy.

ETAP 3:

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym
Rybę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję dorsza smarujemy sosem.

Rybę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję dorsza smarujemy sosem.
Rybę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 20-25 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.