kwiatek67

kwiatek67

Kucharz
[Przepisów: 12]

Dorsz w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybę przygotować do usmażenia (same filety),solimy i smażymy na małym ogniu,żeby nam filety się nie rozwalały to skraplamy je lekko cytryną

Dorsz w warzywach

Składniki:

Dorsz w warzywach

 

  • 2 dorsze,marchewka,seler,pietruszka,por,liść bobkowy,oliwa,sól,keczup.

Sposób przygotowania:

Dorsz w warzywach
Marchewkę,seler,pietruszkę zetrzeć na tarce i dusić na patelni z dodatkiem oliwy,dodać trochę wody.Jak warzywa lekko zmiękną,dodać pokrojonego pora i odrobinę listka bobkowego.
Wymieszać,a gdy warzywa będą miękkie dodać keczup włocławka i wymieszać,powstanie sos ,który należy doprawić do smaku.Rybę ułożyć na półmisku i polać sosem,można udekorować.

Tagi:

dorsz