Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zapiekanka z dorszem i warzywamiETAP 1:
Kardamon i kolendrę utrzeć w moździerzu. Filet z dorsza umyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i utartym kardamonem z kolendrą.
ETAP 2:
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. Następnie odcedzić, pokroić na cząstki i doprawić rozmarynem oraz roztartymi w moździerzu ziarenkami kminu rzymskiego.
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać i podsmażyć na oliwie. Następnie dodać drobno posiekaną papryczkę chilli, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz warzywa na patelnię i całość chwilkę smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 3:
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, przełożyć ziemniaki, podsmażone warzywa, kawałki mozzarelli, a na wierzchu ułożyć kawałki dorsza. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25-30 minut.
mocsłodkości