Sposób przygotowania:
Wegetariańskie kotleciki z makaronemprzygotowanie
2 jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Makaron gotujemy w/g wskazań na opakowaniu, odcedzamy i studzimy
Paprykę pieczemy i obieramy ze skórki
i kroimy w drobną kosteczkę.
Marchewkę i ser ścieramy na małych oczkach tarki do warzyw, a szczypior drobno kroimy.
Wszystkie składniki łączymy, dodajemy 2 surowe jajka, oraz przyprawy i bardzo dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na minimum pół godziny do lodówki.
formowanie
Po tym czasie mokrymi rękoma mocno ugniatamy porcję masy i formujemy kotleciki.
Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju, ale na małym ogniu.
Kotleciki przekładamy na ręcznik kuchenny, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy z sosem i surówką, lub solo :)
Smacznego