Sposób przygotowania:
Drobiowa galareta 3
Najpierw wstawiłam normalnie jak na rosół . Do garnka wlałam wodę 2-3 litry . Dodałam umyte skrzydełka z kurczaka pietruszkę i marchew w słupkach. Gotowałam na małym ogniu dodałam ziele angielskie i lisic laurowy oraz pieprz aby nabrało wyrazistości Dodałam bulionetki drobiowe Rosół nabrał koloru :) . Kiedy skrzydełka się ugotowały wyjęłam je ostudziłam i obrałam . Mięso włożyłam z powrotem do garnka marchew i pietruszkę pokroiłam drobno wymieszałam z mięsem. Żelatynę załam w garnuszku 150 gram wody chłodnej zostawiłam aby napęczniała na10 minut potem na gaz do rozpuszczenia i dodałam do rosołu zamieszałam chwile na ogniu i powlewałam w foremki serduszka :) Zostawiłam na noc w lodówce ostudzoną