lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Drobiowa galareta 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Drobiowa galareta wyszła bardzo smaczna i delikatna

Drobiowa galareta 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowa galareta 3

 

  • 2 do 3 l wody
  • 8 skrzydełek z kurczaka
  • 6 śred­nich mar­chewek
  • 2 śred­nie pie­truszki
  • ziele angielskie 4 szt
  • liść laurowy 4 szt
  • pieprz w ziarnkach 6 szt
  • bulionetka drobiowa 2 sztuki
  • 1 opa­ko­wa­nie żela­tyny na 2 litry wody

Sposób przygotowania:

Drobiowa galareta 3
Najpierw wstawiłam normalnie jak na rosół . Do garnka wlałam wodę 2-3 litry . Dodałam umyte skrzydełka z kurczaka pietruszkę i marchew w słupkach. Gotowałam na małym ogniu dodałam ziele angielskie i lisic laurowy oraz pieprz aby nabrało wyrazistości Dodałam bulionetki drobiowe Rosół nabrał koloru :) . Kiedy skrzydełka się ugotowały wyjęłam je ostudziłam i obrałam . Mięso włożyłam z powrotem do garnka marchew i pietruszkę pokroiłam drobno wymieszałam z mięsem. Żelatynę załam w garnuszku 150 gram wody chłodnej zostawiłam aby napęczniała na10 minut potem na gaz do rozpuszczenia i dodałam do rosołu zamieszałam chwile na ogniu i powlewałam w foremki serduszka :) Zostawiłam na noc w lodówce ostudzoną
Drobiowa galareta 3
Gotowałam jak na rosól aby miała smak galareta
Drobiowa galareta 3
Po ugotowaniu skrzydełek wyjelam je ostudziłam obrałam i włozyłam do garnka
Drobiowa galareta 3
Obrane mięsko włozyłam do rosołu z marchewka i pietruszką
Drobiowa galareta 3
na sam koniec dodałam żelatynę rozpuszczoną