Drobiowa kiełbasa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

 Drobiowa kiełbasa

Składniki:

Drobiowa kiełbasa

 

  • 60 dkg pierś z kurczaka,
  • 1 kg mięso z udźca indyczego,
  • 200 ml woda,
  • 25 g peklosól,
  • jelita naturalne,
  • do smaku suszony majeranek,
  • do smaku pieprz biały Prymat,
  • do smaku czosnek granulowany Prymat,
  • do smaku suszony czosnek ,
  • do smaku słodka papryka Prymat

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa kiełbasa
Najpierw umyte i obrane ze skóry piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, mięso z indyka zmielić maszynką o drobnym sicie. Oba mięsa wymieszać z peklosolą, odstawić na noc do lodówki. Następnie dodać wodę i przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 5 - 6 godzin. Jelita nadziewać masą kiełbasianą formując dowolnej wielkości kiełbaski.Parzyć 10 minut.