Sposób przygotowania:
Drobiowa mozaika z warzywami
Filet umyć i pokroić na duże kawałki a potem przełożyć do miski. Dodać posiekany koperek oraz mieszankę i przyprawy i wymieszać. Odstawić na godzinę.
Następnie wszystko umieścić w mocnym woreczku ( u mnie worek do pieczenia ryby ) i dokładnie zawinąć jak najciaśniej aby w woreczku nie buło powietrza. Woreczek dodatkowo można zabezpieczyć zawiązując go sznurkiem wędliniarskim.
Paczuszkę włożyć do garnka, zalać zimna wodą aby mięso buło zakryte i zakryć pokrywką taką najlepiej z otworem. W otwór włożyć termometr kuchenny i podgrzewać do uzyskania temperatury o wartości 90 stopni. Nastawić minutnik na godzinę i zostawić garnek niech mięso się parzy.
Po godzinie delikatnie wyjąć pakunek, położyć na talerzu i obciążyć na przykład kładąc na pakunku deskę a na nią garnek z wodą. Zostawić do całkowitego wystudzeni a potem na samym talerzu wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Przed podaniem wyjąć wędlinę z woreczka i kroić w plastry.
Następnie wszystko umieścić w mocnym woreczku ( u mnie worek do pieczenia ryby ) i dokładnie zawinąć jak najciaśniej aby w woreczku nie buło powietrza. Woreczek dodatkowo można zabezpieczyć zawiązując go sznurkiem wędliniarskim.
Paczuszkę włożyć do garnka, zalać zimna wodą aby mięso buło zakryte i zakryć pokrywką taką najlepiej z otworem. W otwór włożyć termometr kuchenny i podgrzewać do uzyskania temperatury o wartości 90 stopni. Nastawić minutnik na godzinę i zostawić garnek niech mięso się parzy.
Po godzinie delikatnie wyjąć pakunek, położyć na talerzu i obciążyć na przykład kładąc na pakunku deskę a na nią garnek z wodą. Zostawić do całkowitego wystudzeni a potem na samym talerzu wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Przed podaniem wyjąć wędlinę z woreczka i kroić w plastry.