Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Drobiowa wędlina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Chuda pierś z kurczaka nadaje się na kanapki dla osób na diecie

Drobiowa wędlina Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowa wędlina

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa wędlina
W kubku zmieszać musztardę, oliwę, cukier, sól, pieprz, dodać rozmaryn i wymieszać.Piersi umyć, osuszyć. Oblać przygotowaną marynatą, pilnując by dokładnie pokryła mięso. Przełożyć piersi wraz z marynata do rękawa, zawiązać ciasno i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień włożyć do piekarnika i piec ok. 30 minut w 200stopniach. Ostudzić i pokroić w plastry. Podawać na zimno do chleba. Do tej wędliny pasuje konfitura z borówek.
Drobiowa wędlina
W kubku zmieszać musztardę oliwę cukier sól pieprz dodać rozmaryn i wymieszać
Drobiowa wędlina
Piersi umyć osuszyć Oblać przygotowaną marynatą pilnując by dokładnie pokryła mięso
Drobiowa wędlina
Przełożyć piersi wraz z marynata do rękawa zawiązać ciasno i wstawić na noc do lodówki
Drobiowa wędlina
Na drugi dzień włożyć do piekarnika i piec ok 30 minut w 200stopniach