Sposób przygotowania:
Drobiowa przekąska
Filet z kurczaka po umyciu i osuszeniu pokroić w kostkę.
Posypać przyprawami ,dodać mąkę, majonez ,jajka ,rozgniecione drobno posiekane ząbki czosnku.
Całość dobrze wymieszać do połączenia wszystkich składników.
Masę nakryć ściereczką, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Po tym czasie kłaść łyżką porcje masy na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.
Podawać jaka pyszna przekąskę na przyjęcia okolicznościowe.
Rada;
Do gotowej masy można dodać oczyszczone z gniazd nasiennych pokrojone w drobną kostkę papryki,można zetrzeć na tarce oczyszczone pieczarki, jak również dodać pokrojoną natkę pietruszki, szczypiorku czy koperku.
Polecam.
Posypać przyprawami ,dodać mąkę, majonez ,jajka ,rozgniecione drobno posiekane ząbki czosnku.
Całość dobrze wymieszać do połączenia wszystkich składników.
Masę nakryć ściereczką, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Po tym czasie kłaść łyżką porcje masy na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.
Podawać jaka pyszna przekąskę na przyjęcia okolicznościowe.
Rada;
Do gotowej masy można dodać oczyszczone z gniazd nasiennych pokrojone w drobną kostkę papryki,można zetrzeć na tarce oczyszczone pieczarki, jak również dodać pokrojoną natkę pietruszki, szczypiorku czy koperku.
Polecam.
gusia1000