Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 206]

Placki drobiowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wytrawne placki z indyka z mnóstwem pieczarek aromatycznej natki pietruszki oraz czosnku który nadał plackom charakteru. Możemy podać je z ulubionym sosem lub jako dodatek do ziemniaków , ryżu czy też kaszy i sałatki.

Placki drobiowe z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placki drobiowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Placki drobiowe z pieczarkami
Mięso umyć osuszyć , zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.



Pieczarki i cebulę obrać , umyć , pokroić w kostkę.



Czosnek posiekać drobno.



Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę , dodać pieczarki i czosnek , smażyć do odparowania płynu , pozostawić do wystudzenia.



Do mięsa dodać smażone pieczarki , jajo , bułkę tartą , posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy.



Wyrobić dłońmi masę , formować okrągłe , płaskie placki.



Każdego obtaczać w bułce tartej , smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Placki drobiowe z pieczarkami