Sposób przygotowania:
Placki drobiowe z pieczarkami
Mięso umyć osuszyć , zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
Pieczarki i cebulę obrać , umyć , pokroić w kostkę.
Czosnek posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę , dodać pieczarki i czosnek , smażyć do odparowania płynu , pozostawić do wystudzenia.
Do mięsa dodać smażone pieczarki , jajo , bułkę tartą , posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy.
Wyrobić dłońmi masę , formować okrągłe , płaskie placki.
Każdego obtaczać w bułce tartej , smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Pieczarki i cebulę obrać , umyć , pokroić w kostkę.
Czosnek posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę , dodać pieczarki i czosnek , smażyć do odparowania płynu , pozostawić do wystudzenia.
Do mięsa dodać smażone pieczarki , jajo , bułkę tartą , posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy.
Wyrobić dłońmi masę , formować okrągłe , płaskie placki.
Każdego obtaczać w bułce tartej , smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.