Sposób przygotowania:
Drobiowa wątróbka z jabłkami
Wątróbkę drobiową oczyścić z błonek , opłukać, pokroić na mniejsze kawałki i zalać mlekiem na około 1,5 godziny.
Następnie oprószyć mąką i usmażyć z obu stron.
Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić w cząstki.
Cebule obrać, opłukać a następnie pokroić w piórka.
Cebule wraz z jabłkami podsmażyć na oleju i połączyć z podsmażoną wątróbką.
Dodać wino oraz przyprawy.
Całość dusić na małym ogniu około 8 - 10 minut.
Doprawić solą do smaku.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Następnie oprószyć mąką i usmażyć z obu stron.
Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić w cząstki.
Cebule obrać, opłukać a następnie pokroić w piórka.
Cebule wraz z jabłkami podsmażyć na oleju i połączyć z podsmażoną wątróbką.
Dodać wino oraz przyprawy.
Całość dusić na małym ogniu około 8 - 10 minut.
Doprawić solą do smaku.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.
gusia1000