Sposób przygotowania:
Drobiowa wątróbka z jabłkiem
Drobiowe wątróbki opłukać i dobrze osączyć.
Mąkę wymieszać z szczyptą soli, pieprzu i majeranku.
Cebulkę zeszklić na patelni i przełozyć na dno innego naczynia do duszenia. Wątróbkę lekko panierować i smażyć na średnim ogniu a potem ułożyć na cebulce. Na tym samym tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojone na plastry jabłka i przykryć nimi wątróbkę. Podlać 3 łyżkami wody i pod przykryciem dusić ok. 10 minut.
Smacznego.
Mąkę wymieszać z szczyptą soli, pieprzu i majeranku.
Cebulkę zeszklić na patelni i przełozyć na dno innego naczynia do duszenia. Wątróbkę lekko panierować i smażyć na średnim ogniu a potem ułożyć na cebulce. Na tym samym tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojone na plastry jabłka i przykryć nimi wątróbkę. Podlać 3 łyżkami wody i pod przykryciem dusić ok. 10 minut.
Smacznego.