iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowa zupka z papryką czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Drobiowa zupka z papryką czerwoną

Drobiowa zupka z papryką czerwoną

Składniki:

Drobiowa zupka z papryką czerwoną

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa zupka z papryką czerwoną
Do ok 2 litrów wody wkładamy umyte udka. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy ok 20 min. Dodajemy pokrojona marchewkę młodą. Pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę. Kroimy w kosteczkę. Na masełku podsmażamy pieczarki z papryką. Ugotowane mięso oddzielamy od kości i kroimy. Dodajemy na patelnie do warzyw- wszystko smażmy doprawiając majerankiem , pieprzem do smaku. Zawartość patelni wlewamy do rosołu z gotowania kurczaka. Doprawiamy magii i solą do smaku. Gotujemy ok 15 min. Podajemy z pieczywem.