IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Drobiowe bliźniaczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealne na przekąskę lub przystawkę

Drobiowe bliźniaczki

Składniki:

Drobiowe bliźniaczki

 

  • 1 pojedyncza pierś kurczaka
  • 10 suszonych śliwek bez pestek
  • 1 łyżeczka SmakoMyku lub soli
  • 1 łyżeczka białego mielonego pieprzu
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 5 wykałaczek

Sposób przygotowania:

Drobiowe bliźniaczki
Pierś kroimy ukośnie w plastry. Dłuższe plastry przekrajamy w poprzek na pół. Każdy plaster delikatnie rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obu stron solą (SmakoMykiem) i pieprzem. Śliwkę suszoną owijamy mięsem i nabijamy na wykałaczkę po 2 roladki.
Smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Smacznego!