Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Drobiowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

drobiowe kotleciki na obiad

Drobiowe kotleciki

Składniki:

Drobiowe kotleciki

 

  • kg mięsa drobiowego garmażeryjnego
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • sól,pieprz do smaku
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 szklanka mleka
  • do obtoczenia:
  • szklanka mąki
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotleciki
Mięso przekręcić przez maszynkę.Bułkę namoczyć w mleku.
Cebule obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę.Zasmażyć na oleju.
Bułkę odcisnąć i wymieszać z przekręconym mięsem.Dodać zasmażoną cebulę,jajko oraz przyprawy.Czosnek przecisnąć przez praskę i również dodać do masy.Wszystko wyrobić na jednolitą masę.Uformować owalne kotlety i obtoczyć w mące.Smażyć na oleju z obu stron.Podawać do obiadu.