Sposób przygotowania:
Drobiowe kotleciki z manną i tymiankiem
Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, wsypujemy szczyptę tymianku i dodajemy kaszę mannę, mieszamy i wsypujemy resztę tymianku. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, formujemy kuleczki. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy kuleczki. Smażymy z każdej strony na złocisty kolor i przekładamy do miseczki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i kapustą kiszoną. Smacznego :)
Patka123
zewa
Patka kasza manna jest tu składnikiem wiążącym i dającym chrupkość z wierzchu tych kotlecików. Tak więc smakowo jej nie wyczujesz a jedynie jej strukturę. Nie rozumiem skąd to spostrzeżenie, prędzej można by się przychylić do tego, że mięso i tymianek to dobre połączenie.A swoją drogą na 500 g mięsa 2 szczypty tymianku to tego smaku i tak czuć tego tymianku nie będzie.
MagdaMM
Patka? Ty bajki piszesz?Czy sama swoje chwalisz?
julcia12437