katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1367]

Drobiowe kotleciki z odzysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Nieraz okazuje się że mięsko z rosołu się przyjadło i nie bardzo jest z nim co zrobić.Często wykorzystuje ten sposób. Mięso można zmielić ale ja nie lubię zmywać.

Drobiowe kotleciki z odzysku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drobiowe kotleciki z odzysku

 

  • mięso z rosołu 3 ćwiartki
  • skrzydełka z rosołu 5 szt
  • marchew ugotowana 2 szt
  • kajzerka 1 szt
  • jajko 1 szt
  • natka pietruszki ok 1 pęczka
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotleciki z odzysku
Mięso z rosołu bo takie wykorzystuję obieramy z kości i drobno kroimy.

Dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną marchew, cebulę i natkę pietruszki.

Wbijamy jajko, doprawiamy dość mocno do smaku i mieszamy.

Z przygotowanej masy mięsnej formujemy kotleciki, obtaczamy je w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. 
Drobiowe kotleciki z odzysku
Usmażone kotleciki w oczekiwaniu na podanie.