Sposób przygotowania:
Drobiowe kotleciki z pomarańczową nutą
Piersi pokroić na kotlety , ale nie rozbijać tłuczkiem.Jajka wbić do miski dodać sok wyciśnięty i startą skórkę z pomarańczy. Tymianek obrać z gałązek i dodać do reszty składników.Jajka wymieszać widelcem i doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Pokrojone filety włożyć do marynaty i nakłuwać je widelcem raz przy raz.Odstawić na około pół godziny.Panierować w tartej bułce wymieszanej z siemieniem lnianym. Usmażyć z obu stron na rumiano.
Pokrojone filety włożyć do marynaty i nakłuwać je widelcem raz przy raz.Odstawić na około pół godziny.Panierować w tartej bułce wymieszanej z siemieniem lnianym. Usmażyć z obu stron na rumiano.
![Drobiowe kotleciki z pomarańczową nutą Drobiowe kotleciki z pomarańczową nutą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowe-kotleciki-z-pomaranczowa-nuta-74994.jpg)
![Drobiowe kotleciki z pomarańczową nutą Drobiowe kotleciki z pomarańczową nutą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowe-kotleciki-z-pomaranczowa-nuta-74995.jpg)