aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Kotleciki z parówek drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie tak samo jak z kotlecikami z parówkami cielęcymi podaję mojemu synkowi na obiadek.

Kotleciki z parówek drobiowych

Składniki:

Kotleciki z parówek drobiowych

 

  • 10 parówek drobiowych;
  • pół papryki czerwonej;
  • vegeta;
  • pieprz;
  • sól;
  • cebula;
  • natka pietruszki posiekana drobniutko;
  • 15 dag sera żółtego;
  • 4 łyżki maki;
  • żółtko;
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z parówek drobiowych
Paróweczkidrobiowe kroimy w cienkie plasterki. Cebulę oraz czerwona paprykę kroimy drobno w kostkę. Żółty ser ścieramy na dużych oczkach na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce. Dodajemy żółtko, aby zrobiła się lepka konsystencja. Przyprawiamy do smaku vegetą, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i nabieramy porcję przygotowanej masy, aby ulepić małe kotleciki. Obtaczamy w panierce z maki i smażymy na złoty kolor.

Tagi:

sery ser mak