Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Drobiowe kotlety krojone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne i szybkie kotleciki z kurczaka

Drobiowe kotlety krojone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe kotlety krojone

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotlety krojone
Por i cebulę obrać, oczyścić, pokroić drobniutko w kostkę. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Warzywa, ser i mięso wymieszać, dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie, wbić 3 jajka, wymieszać dokładnie. Dodać mąkę, znów wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść masę (ok 2 łyżek na kotlecika), smażyć na złoto z obu stron. Podawać z ziemniakami i/lub surówką
Drobiowe kotlety krojone
Por i cebulę obrać, oczyścić, pokroić drobniutko w kostkę. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Drobiowe kotlety krojone
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę.
Drobiowe kotlety krojone
Warzywa, ser i mięso wymieszać, dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie, wbić 3 jajka, wymieszać dokładnie. Dodać mąkę, znów wymieszać.
Drobiowe kotlety krojone
Na rozgrzany olej kłaść masę (ok 2 łyżek na kotlecika), smażyć na złoto z obu stron