anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Drobiowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mielone z indyka są delikatne i lekko strawne, na mielone z indyka polecam mięso gulaszowa bo mięso gotowe mielone wydaje mi się zbyt miękkie.

Drobiowe mielone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drobiowe mielone

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe mielone
Mięso umyć i osuszyć , zmielić na maszynce dac do miski dodać jajko oraz drobno pokrojoną cebulę. Dodać trochę bazylii oraz sól i pieprz, bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć dodać do mięsa. Wszystko dokładnie wyrobić ręką. Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Drobiowe mielone
Kotlety należy dokładnie obtoczyć w bułce tartej.